Studia en FC Aalsmeer


Samenwerking tussen Studia en FC Aalsmeer.

Onze ervaring is dat veel kinderen moeite hebben met het combineren van school en sport. Als de kinderen uit school komen gaan ze eerst even relaxen en/of gamen en pas na het avondeten beginnen ze aan hun huiswerk. Maar dit is ook juist de tijd dat ze voetbaltraining hebben! En natuurlijk als ze mogen kiezen, gaan ze liever voetballen dan leren. FC Aalsmeer en Studia herkennen dit dilemma en willen door middel van een intensieve samenwerking goede resultaten op school stimuleren zonder dat dit ten koste gaat van de vereiste trainingstijd.

Eén van de locaties van Studia is op het complex van FC Aalsmeer. Hiervoor heeft FC Aalsmeer de kantine beschikbaar gesteld, waarin de kinderen in alle rust en toch met elkaar hun huiswerk kunnen maken.

Studia helpt de kinderen met hun huiswerk. Dat kan zijn de kinderen stimuleren om hun huiswerk met aandacht te maken, zodat de stof goed begrepen wordt, maar we helpen de kinderen ook met het leerwerk. Uiteraard overhoren we ze als er een toets aan komt. 

Veel scholen werken inmiddels met digitale schoolboeken. Wij hebben chromebooks waar de kinderen op kunnen werken als hun eigen laptop of Ipad leeg is. FC Aalsmeer stelt voor ons de WIFI verbindingen beschikbaar.

Met uw toestemming hebben we van elke leerling die wij begeleiden de inloggegevens van school. Zo hebben we goed zicht op het huiswerk en de toetsen. Ook kunnen we zien voor welke vak(ken) de leerling extra begeleiding nodig heeft. 

We hebben speciale aandacht voor brugklassers. De overgang van de basisschool naar de middelbare school mag namelijk niet onderschat worden. Eenmaal op de middelbare school moet een kind zich opnieuw bewijzen. In het eerste (en soms ook tweede) jaar wordt nogmaals gekeken of het advies dat de basisschool gaf passend was. En daarbij wordt vooral gelet op de resultaten. Juist daarom is het zo belangrijk dat uw kind al in de eerste maanden goed mee kan komen in de klas en zich het nieuwe schoolregime eigen maakt. Wij helpen hierbij.

Als uw kind klaar is met de lessen op school, komt het naar ons toe. Wij zijn aanwezig tussen 14.30 en 18.00 uur. Wij gaan ervan uit dat een kind tussen de 1,5 en 2 uur bij ons aan het werk is. Dat is de tijd waarin een leerling effectief aan het werk kan zijn. Langer heeft niet veel zin, want dan is echt de energie op. Uw kiund hoeft dus niet persé al om 14.30 aanwezig te zijn. Het maakt dus niet uit als uw kind tot 15.30 nog les heeft. Onze openingstijden zijn ruim genoeg.

Tijdens de begeleiding is er altijd wat te eten en te drinken voor de kinderen. In de winter maken we meestal een kop soep. Ook staat er altijd fruit op tafel.

Voorafgaand aan de begeleiding vindt een persoonlijk intakegesprek plaats. In dit gesprek worden de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken. Daarna is er veel contact via onze app. Elke leerling heeft hierop zijn of haar eigen (beveiligde) pagina. Daarop houden wij bij wat de kinderen bij ons gedaan hebben en waar ze eventueel thuis nog mee aan de slag moeten. Op deze app zetten we ook eventuele planningen, oefenmateriaal of andere nuttige informatie. 

Huiswerkbegeleiding werkt! Afgelopen jaar is iedereen die bij ons aan tafel zat over naar het volgende leerjaar of geslaagd voor zijn of haar eindexamens. Dat werkt heel motiverend! De leerlingen zien daardoor ook zelf de toegevoegde waarde van huiswerkbegeleiding in. Huiswerkbegeleiding is niet alleen voor de zwakkere leerlingen. We begeleiden leerlingen van alle niveaus en van alle leerjaren.

U kunt uw zoon of dochter aanmelden voor huiswerkbegeleiding via het inschrijfformulier op www.studia.nl/inschrijven. Na de inschrijving nemen wij contact met u op voor het maken van een intakegesprek. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 0640420284 of via info@studia.nl.