Over Studia

 

Hoe het begon

In het voorjaar van 2013 werd het zaadje geplant. De dochter van een goede vriendin had haar laatste Cito gemaakt en had daar heel goed op gescoord. Ze had VWO+ niveau gehaald. Haar schooladvies was echter mavo-havo. Gelukkig werd ze wel toegelaten tot het Alkwin, maar ze moest knokken voor haar plekje. Ik besloot haar daarbij te gaan helpen. En zo ontstond Studia. In september gingen Nathalie en ik aan de slag.

Al snel volgde Thomas. Hij was ook een brugklasser, maar dan op de Westplas in Aalsmeer. Daarna kwamen ook nog Vincent (Groenstrook), een brugklasser van het Thamen en nog meer kinderen van de Westplas, het Amstelveen College en het Alkwin. De keukentafel werd te klein en ik besloot een ruimte aan te bouwen en daar huiswerkbegeleiding te gaan geven. Al snel werd ook die ruimte te klein en breide ik uit naar een externe locatie. Ik ging een samenwerking aan met FC Aalsmeer. Dit werd een succes. Inmiddels werkte ik niet meer alleen, maar had ik hulp van Esther, Mirjam, Robert en Annelies. Ook Nathalie kwam helpen. Zij zat inmiddels in 5 VWO! Maar de sfeer die ik had aan de keukentafel had ik niet meer. Ik miste het vertrouwelijke contact met de leerlingen, de gezelligheid en de gemoedelijke sfeer van huis. Ik besloot toen weer terug te gaan naar één locatie en alle kinderen zelf te begeleiden. Inmiddels was ik verhuisd en had ik geen ruimte meer om thuis huiswerkbegeleiding te geven, dus moest ik iets anders verzinnen. En dat is gelukt!

In januari 2024 beginnen we met de bouw van een ruimte bij mijn huis waarin de huiswerkbegeleiding weer gegeven zal gaan worden. De verwachting is dat we met de start van schooljaar 2024-2025 daar kunnen gaan starten. Tot die tijd zitten we nog bij FC Aalsmeer in de bestuurskamer.

Over mij

Na mijn opleiding Sociaal Culturele Wetenschappen heb ik de universitaire lerarenopleiding gedaan. Ik gaf met veel plezier les op het Jan Arentsz College in Alkmaar, maar vond mijzelf nog te jong om voor de klas te staan. Daarom besloot ik eerst wat werkervaring in het bedrijfsleven op te doen. Ik werd manager bij een logistieke organisatie in Amsterdam. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar een grote zorginstelling. Hier was ik manager van extramurale zorg in de Haarlemmermeer en later projectleider van organisatie brede projecten. In 2013 ben ik daarmee gestopt en heb ik Studia opgericht. Naast het geven van huiswerkbegeleiding heb ik een boek geschreven over leermethoden, sta ik soms nog als invaller voor de klas en geef ik NT2 onderwijs aan anderstaligen.