Huiswerkbegeleiding


studia-;ogo-blauw-170Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding helpt een leerling met het aanleren van verschillende studievaardigheden waardoor het zelfstandig kan leren èn studeren.

Wat is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is een investering in de toekomst van uw kind. De leerling krijgt meerdere simpele handvaten aangeboden voor het maken van specifieke huiswerktaken. Heeft de leerling deze verschillende studievaardigheden eenmaal onder de knie, dan kan hij/zij – daardoor gesteund- zich de opgekregen stof snel eigen te maken.

Naast het leren plannen, organiseren en uitvoeren van het huiswerk bieden we ook nog de volgende ondersteuningen aan:
vaardigheden aanleren bij het zoeken van onderwerpen,
slimme technieken aangeven om woordjes te leren,
de beste manieren vinden om een toets voor te bereiden,
hoe een tekst samengevat moet worden, etc.

Het beheersen van deze studievaardigheden helpt uw kind zelfstandig leren en studeren. Deze vaardigheid zal de leerling tijdens de hele schoolloopbaan van pas komen en zelfvertrouwen geven!

De huiswerkbegeleiding wordt gegeven door een 1e graads docente van de middelbare school. Zij heeft ervaring met les geven: van brugklas tot en met examengroep, van VMBO tot en met Gymnasium. Zij heeft dus kennis van zaken als het gaat over het reilen en zeilen op een middelbare school èn kent de verwachtingen die de docenten van uw kind hebben.

Voor wie is huiswerkbegeleiding?

Huiswerkbegeleiding is er voor alle leerlingen van de middelbare school – ongeacht schooltype of leerjaar.

Begeleiding op maat

Voorafgaand aan de begeleiding vindt een persoonlijk intakegesprek plaats. Hierin worden  de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken. Aansluitend kan desgewenst een vervolgafspraak gepland worden om de voortgang te bespreken.