Studia


Over Studia

Sabrina profielfoto-170

Studia is een organisatie die zich richt op onderwijsactiviteiten: specifiek op het begeleiden en ondersteunen van leerlingen bij het plannen, organiseren, maken en leren van huiswerktaken.

Studia biedt leerlingen – aansluitend op het al genoten reguliere onderwijs tijdens schoollessen –  extra begeleiding om met de vele veranderingen in hun schoolleven om te gaan en geeft daarnaast gedegen ondersteuning bij het leren van de veelal nieuwe vakken.

Leren kan op verschillende manieren plaatsvinden en met verschillende doelen. Naast het leren van teksten, woordjes of formules uit de schoolboeken speelt ook het leren op sociaal-emotioneel gebied een belangrijke rol in het onderwijs.

Jongeren leren ontzettend veel in een relatief korte tijd. Niet alleen de stof van alle schoolvakken maar vooral ook over zichzelf. De middelbare schoolperiode is de tijd dat leerlingen hun persoonlijkheid versneld ontwikkelen, zoekend naar hun eigen (unieke!) identiteit op weg naar volwassenheid. Dit doen ze in hoge mate vooral zelf, maar kunnen daar extra ondersteuning en begeleiding heel goed bij gebruiken.

Studia ondersteunt jongeren (in deze moeilijke, andere – en steeds veranderende – periode in hun leven) bij het doorlopen van hun studie op de middelbare school zodat die succesvol wordt afgerond met een dikverdiend diploma!

Studia biedt :

Professionele begeleiding
Leren omgaan met huiswerk
Hulp bij planning schoolwerk/huiswerk
Huiselijke, ontspannen sfeer
Persoonlijke aandacht
Ruime openingstijden

Visie

Ieder kind verdient een eerlijke kans op een goede toekomst en krijgt die ook op de middelbare school, maar dan moet deze kans wel benut worden! Echter: kun je van leerlingen op de middelbare school ook verwachten dat zij deze kans direct zien – en ook pakken? Vooral in het begin van de middelbare schooltijd, voornamelijk in de onderbouw, blijkt dat voor velen van hen (nog) moeilijk te zijn. Nieuwe omgeving, nieuwe vrienden, nieuw systeem van klassen en lokalen, nieuwe leerkrachten, nieuwe leerstof, nieuwe manier van leren: dit alles kost veel energie en vraagt een positieve instelling gepaard met veel inzet.

De eerste interesses na schooltijd liggen niet bij het maken van huiswerk. Er zijn maar weinig jongeren die dat elke dag trouw doen. Velen van hen maken het huiswerk ‘later’. Maar ‘later’ blijkt helaas vaak té laat, waardoor het werk niet op tijd af komt of helemaal niet gedaan wordt. Het gevolg is, dat leerlingen achter gaan lopen en daardoor nog minder tijd overhouden voor hun broodnodige en graag gewilde ontspanning.

In onze visie is het belangrijk dat uw kind van meet af aan de juiste begeleiding krijgt en de geboden kans met beide handen grijpt. Een goede ondersteuning èn de juiste begeleiding voorkomen achterstanden, helpen de resultaten verbeteren en leiden tot een gelukkigere jongere met zelfvertrouwen èn met straks een waardevol diploma op zak!