Studia en FC Aalsmeer gaan samenwerken!


Beste ouders,

Studia geeft huiswerkbegeleiding aan middelbare scholieren. Onze ervaring is dat veel kinderen moeite hebben met het combineren van school en sport. Als de kinderen uit school komen gaan ze eerst even relaxen en/of gamen en pas na het avondeten beginnen ze aan hun huiswerk. Maar dit is ook juist de tijd dat ze voetbaltraining hebben! En natuurlijk als ze mogen kiezen, gaan ze liever voetballen dan leren. FC Aalsmeer en Studia herkennen dit dilemma en willen door middel van een intensieve samenwerking de goede resultaten op school stimuleren zonder dat dit ten koste gaat van de vereiste trainingstijd.

Studia geeft huiswerkbegeleiding op de club. Hiervoor heeft FC Aalsmeer de conferentiekamer beschikbaar gesteld, waarin de kinderen in alle rust en toch met elkaar hun huiswerk kunnen maken. Studia helpt niet alleen met het huiswerk, maar zorgt ook dat de kinderen op een laptop kunnen werken, zodat leerlingen altijd werkstukken kunnen maken en bij hun documenten kunnen. FC Aalsmeer stelt hiervoor ook de benodigde WIFI verbindingen beschikbaar. Van elke leerling die wij begeleiden hebben we de inloggegevens van school. We weten dus wat ze moeten doen. Ook kunnen we zien voor welke vak(ken) de leerling extra begeleiding nodig heeft. We helpen de kinderen met het maken van een planning als ze een toets hebben en we helpen we ze als ze vragen hebben over de stof. Ook overhoren we ze als ze een toets hebben.

Leerlingen komen na school naar de club en maken hier hun huiswerk onder professionele begeleiding samen met hun clubgenoten. In de korte pauzes kunnen ze buiten voetballen. We hebben speciale aandacht voor brugklassers. De overgang van de basisschool naar de middelbare school mag namelijk niet onderschat worden. Eenmaal op de middelbare school moet een kind zich opnieuw bewijzen. In het eerste (en soms ook tweede) jaar wordt nogmaals gekeken of het advies dat de basisschool gaf passend was. En daarbij wordt vooral gelet op de resultaten. Juist daarom is het zo belangrijk dat uw kind al in de eerste maanden goed mee kan komen in de klas en zich het nieuwe schoolregime eigen maakt. Wij helpen hierbij.

Als het huiswerk af is gaan ze naar huis om te eten en ’s avonds weer naar de club om te trainen. Het huiswerk is af, dus de kinderen hebben ook echt de tijd om lekker te trainen. De huiswerkbegeleiding wordt gegeven tussen 14.30 en 18.00 uur. Tijdens de begeleiding is er altijd wat te eten en te drinken voor de kinderen. In de winter maken we meestal een kop soep. Ook staat er altijd fruit op tafel.

 

Voorafgaand aan de begeleiding vindt een persoonlijk intakegesprek plaats. In dit gesprek worden de wensen en verwachtingen uitgebreid besproken. Daarna is er veel contact via een speciale app. Elke leerling heeft hierop zijn of haar eigen (beveiligde) pagina. Daarop houden wij bij wat de kinderen bij ons gedaan hebben. Op deze app zetten we ook eventuele planningen, oefenmateriaal of andere nuttige informatie. Tot slot wordt ook aan de ouders teruggekoppeld hoe en wat de kinderen gedaan hebben en eventueel nog moeten doen.

Huiswerkbegeleiding werkt! Afgelopen jaar is iedereen die bij ons aan tafel zat over naar het volgende leerjaar of geslaagd voor zijn of haar eindexamens. Dat werkt heel motiverend! De leerlingen zien daardoor ook zelf de toegevoegde waarde van huiswerkbegeleiding in. Huiswerkbegeleiding is niet alleen voor de zwakkere leerlingen. We begeleiden leerlingen van alle niveaus en van alle leerjaren.

U kunt uw zoon of dochter aanmelden voor huiswerkbegeleiding via het inschrijfformulier op www.studia.nl/inschrijven. Na de inschrijving nemen wij contact met u op voor het maken van een intakegesprek. Voor meer informatie kunt u ons bellen op 0640420284 of via info@studia.nl.